Aanbevelingen

Burgemeester J. Pommer.

Recentelijk heb ik het museum bezocht en ben zeer aangenaam verrast door de collectie en kennis & kunde welke men hier kan vergaren. De collectie van het museum is voornamelijk afkomstig van de opgravingen in Halder uit de eerste eeuwen van onze jaartelling en geven een duidelijk beeld van de romanisering in Halder en omgeving. Alle vondsten zijn bijeengebracht in het Museum. Bij elkaar leveren ze een boeiend schouwspel op van het leven van toen. Zeker de reconstructie van de waterput en een pottenbakkersoven zijn de moeite waard om te bewonderen.

Wat een aanwinst om op deze interessante en educatieve wijze ontzettend veel informatie te krijgen uit de Romeinse tijd.

Het bezoeken van het museum is een must voor als je wilt zien, voelen en beleven uit de periode van toen. Bovendien ligt het Museum op een schitterende plaats op het landgoed Haanwijk
Ook dat is al een reden om een keer naar dit museum te komen.

Sint-Michielsgestel, juli 201

 

Wethouder Lianne van der Aa  

Een reis naar het verleden

Op onze geschiedenis moeten we zuinig zijn. Want wat we nu verloren laten gaan, komt nooit meer terug. We zijn dat aan de volgende generaties verplicht! En dat geldt niet alleen voor ons recente verleden, maar zeker ook voor de tijd dat hier nog geen fietsen en auto’s rondreden.

We mogen ons gelukkig prijzen dat we in onze gemeente tegenwoordig beschikken over de Wederopbouwschuur. Heel mooi gerestaureerd en omgebouwd tot een heus museum, midden in onze prachtige natuur. Hier wordt op een aansprekende manier een beeld gegeven van de tijd dat de Romeinen het voor het zeggen hadden, aan het begin van onze jaartelling.

Er staan vele voorwerpen tentoongesteld, gevonden op ons eigen grondgebied. Voorwerpen die van alles vertellen over het dagelijks leven in die tijd. En wat ik vooral bijzonder vind: het museum is ook heel geschikt voor kinderen. Die voelen zich al snel thuis als ze hier binnenkomen. Mede dankzij de enthousiaste en deskundige wijze waarop de vrijwilligers hen meenemen in een reis naar het verleden. Het is een feest van ontdekken en van verbanden leggen, van toen naar nu.

De gemeente Sint-Michielsgestel is trots op Museum Romeins Halder. Samen met het museumbestuur doen we onze uiterste best dit stukje erfgoed te behouden voor de inwoners van de toekomst!

Sint-Michielsgestel, juli 2018