Combi museum en natuur.

Museumbezoek en natuurwandeling voor  groepen

Ons museum is niet groot, daarom zijn wij heel blij met de steun van de Natuurgroep Gestel, die voor ons een rondwandeling heeft ontwikkeld op het Landgoed Haanwijk, waar ons museum zich op bevindt.

Het landgoed heeft het geluk gehad dat de toenmalige eigenaar zich met succes verzet heeft tegen de ruilverkaveling voor dit gebied, waardoor het kleinschalige landschap is behouden. Sommige elementen zijn al enkele honderden jaren oud.

Ivm de corona maatregelen kunnen wij groepen (tot max 12 personen) ontvangen. We splitsen de groep dan in 2-en, waarbij de ene helft eerst het museum (max. 6 personen) bezoekt en de andere helft eerst de rondwandeling doet. De rondwandeling duurt in principe een uur, maar kan ook uitgebreid worden tot anderhalf uur, waardoor de groep in het totaal zo’n drie uur in ons museum en omgeving kan vertoeven.

Het gecombineerde bezoek, met rondleidingen in het museum en op het landgoed kost  € 60, exclusief de toegangsprijs van € 3,00 p.p.
Voor scholen gelden andere aantallen en zij betalen alléén het bedrag voor de rondleidingen. (zie: Bezoek door scholen in “Bezoek en educatie”).

Groepen die hiervan gebruik willen maken, dienen zich minstens twee weken van te voren aan te melden via reservering@romeinshalder.nl.      

Zie voor meer informatie over de Natuurgroep Gestel: Natuurgroep Gestel