Cultuurhistorische wandeling. Van nu naar de Romeinen….en terug.

Ruim 2000 jaar geleden rukten de Romeinen op naar het noorden en kozen de grote rivieren als de grens van hun rijk: de Limes.De legers haalden hun benodigdheden in de bestaande, Bataafse nederzettingen. Halder was zo’n nederzetting en kreeg dus veel Romeinse invloeden. Daarvan zijn nog veel sporen teruggevonden; zij kunnen worden bewonderd in Museum Romeins Halder, waar vandaan de wandeling start.

 Van nu tot de Romeinen….en weer terug.

Tijdens de cultuurhistorische wandeling vertellen wij meer over de vondsten in Halder en zullen we enkele vindplaatsen bezoeken.
De wandeling voert door een prachtig landschap met een interessante historie. 
Door de eeuwen heen was dit gebied al bewoond. Er waren boerderijen, nederzettingen, versterkte huizen en kastelen.
Niet alleen in de Romeinse tijd, maar ook in de eeuwen daarna was dit gebied strategisch belangrijk. Daar zullen we het zeker over hebben.

Tijdens de wandeling lopen we als het ware terug in de tijd. We lopen van het “heden” (1945-nu), via de “moderne tijd” (1750-1945), de “nieuwe tijd” (1500-1750) en de middeleeuwen terug naar de Romeinse periode.

Wanneer: 

Op elke tweede zondag van de maand om 13.30 uur start vanuit het museum. 
Kaartjes: € 5,00  (beschermers Brabants Landschap: € 4,00) te verkrijgen aan de balie van het museum. Kinderen t/m 12 jaar gratis. 

Op deze dagen wordt alléén de wandeling gemaakt. Museumbezoek is mogelijk vóór of na de wandeling. Toegang: € 3,50 Kinderen t/m 12 jaar gratis (beschermers Brabants landschap: € 3,00).

Op andere tijdstippen is de wandeling alleen mogelijk voor groepen (max 15 personen):   Er zijn drie mogelijkheden: 

1. Alleen de wandeling : € 35.  

2. Inleiding in het museum + de wandeling: € 50,00

3. Inleiding in het museum + de wandeling + bezoek aan het museum door de groep: € 50,00 + € 3,50 p.p.

Informatie en Reserveren via reservering@romeinshalder.nl