Digitaal hoorspel als speurtocht voor jongeren 10-14 jaar.

Vanaf 25 februari hebben we in het museum een digitaal hoorspel als speurtocht, dat je met je smartphone kunt volgen. Alleen de eerste scene is overal te beluisteren. Wil je de rest horen dan moet je naar het museum.
Wanneer je de gratis app “HP Reveal” op je telefoon downloadt en inlogt met de naam smrh en wachtwoord smrh123 of met een eigen naam en wachtwoord, kun je richten op het plaatje van smalle weegbree met daarover het logo van Museum Romeins Halder. De speurtocht begint en je hoort nu de twaalfjarige Woutrina tegen je praten.
Terwijl ze vertelt, moet ze zich plotseling verstoppen voor Romeinse soldaten. Wat er verder met het meisje gebeurt, ontdek je als je met je mobieltje op een maliënkolder richt, dat te vinden is in een van de vitrines in het museum. Omdat het om een hoorspel gaat, kijken kinderen niet naar hun scherm en houden ze de aandacht voor de collectie. Met deze brug naar de toekomst hoopt Romeins Halder kinderen voor het museum en voor geschiedenis te interesseren. Het hoorspel is ontwikkeld door Trudy van Rooij-van Mil uit Boxtel.