Hoorspel als digitale speurtocht.

Jongeren van 10-14 jaar kunnen een hoorspel beluisteren waarmee je tegelijk een digitale speurtocht  kan doen. Het enige dat je nodig hebt is een smartphone, daarmee kan je thuis alleen de eerste scene  beluisteren. Wil je de rest graag horen dan moet je naar het museum. (heb je geen smartphone, dan kan je er in het museum een lenen).

Wanneer je de gratis app “HP Reveal” op je telefoon downloadt en inlogt met de naam smrh en wachtwoord smrh123 of met een eigen naam en wachtwoord, kun je richten op het plaatje van smalle weegbree met daarover het logo van Museum Romeins Halder. De speurtocht begint en je hoort nu de twaalfjarige Woutrina tegen je praten.
Terwijl ze vertelt, moet ze zich plotseling verstoppen voor Romeinse soldaten. Wat er verder met het meisje gebeurt, ontdek je als je met je mobieltje op een maliënkolder richt, dat te vinden is in een van de vitrines in het museum. Omdat het om een hoorspel gaat, kijken kinderen niet naar hun scherm en houden ze de aandacht voor de collectie. Met deze brug naar de toekomst hoopt Romeins Halder kinderen te interesseren voor het oudheidkundig museum en voor geschiedenis. Het hoorspel is ontwikkeld door Trudy van Rooij-van Mil uit Boxtel.